dilluns, 1 d’octubre del 2018

Més «Manada»



No fa gaires dies apareixia un tuit de PabloMM explicant que Antonio Manuel Guerrero, membre de la «Manada», durant els seus primers anys a la Guàrdia Civil, a Còrdova, va atendre, a part de robatoris, víctimes de violència de gènere. La qual cosa em fa entendre que si algú havia intentat explicar-li què és la compassió, ell no va ser capaç d’assimilar-la. I qui no en sent, siguin dones o delinqüents, no en sent. I això no pot ser bo per a ningú. Ni per a la Guàrdia Civil a qui representa.
Perquè si en sentís... podria ser l’autor de sis vídeos d’aquella nit al portal on van violar, entre cinc, una sola noia?
PabloMM reclama al seu tuit que es revisin amb urgència els psicotècnics per entrar a la Guàrdia Civil. I crec que està encertat. Com podem tenir en mans de perfils tan baixos el control de la seguretat? Doncs a les Espanyes encara hi ha un tal Alfredo Roca que s’hi encara, defensant el delinqüent. Però també té un perfil extremadament baix. Penja una foto vestit de militar i es defineix com a «madridista, ciudadano y activista en lo mío. Y ahora, además, en apoyar a España, que la angelica nos necesita»
Amb aquests perfils, no crec que siguin de gaire ajuda, sinó més aviat al contrari: de desprestigi.
Continuant amb el Guerrero, en un vis-a-vis amb la seva parella, la va deixar prenyada i va ser pare d’una criatura a la que, potser, no podria criar fins que no tingués nou anys (temps que, en principi, podia durar la seva sentència).
Per arrodonir aquests currículums, encara fa menys dies, un altre membre de la Manada, Ángel Boza, ha estat detingut per robar unes ulleres d’uns 200 € (fent saltar l’alarma i canviant-les per les seves) i per envestir un dels vigilants que el perseguien. I tot i tenir el carnet inhabilitat, estava conduint. La família va afanyar-se a dir que ja l’havia recuperat; però aquest individu, el 2014, ja havia estat sancionat a vuit mesos sense conduir per haver-ho fet sota els efectes de l’alcohol i haver desobeït la Guàrdia Civil (cos al que pertanyia) i no aturar-se; i el 2016 havia estat condemnat a quatre mesos de presó per un delicte contra la seguretat viària conduint una moto també sota els efectes de l’alcohol i haver-se saltat un semàfor en vermell a alta velocitat.
No podria ser que aquest Ángel hagi confós una sentència favorable (ves a saber per quins motius) amb impunitat? Perquè estar en preventiva i seguir robant, no demostra gaire penediment ni reflexió. O m’atreveixo fins i tot a dir que, potser, tan baix perfil no li permet ni tan sols ser conscient de la seva limitada realitat.
I és que vivim uns temps en què els perfils baixos, siguin de delinqüent de la Guàrdia Civil, de militar o de jutges de sentències incomprensibles, atropellen amb molta impunitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada