diumenge, 1 de desembre del 2013

Quina barbaritat, el Cardenal Re!

Hola feministes! Acabo de llegir una barbaritat tan gran que, tot i que atenyi a l'Església i a un dels seus importants cardenals, no me'n puc estar de comentar-vos-la! És una notícia antiga, que avui he tornat a llegir, i que segueix sent durament criticable. 
 
Les paraules textuals del Cardenal Re són: "la violació és menys greu que l'avortament". Sembla impossible, no? I si us explico la història que hi ha al darrera encara quedareu més esgarrifats. Resulta, segons el diari francès que jo he llegit, que el cardenal Re ha confirmat l'excomunicació d'una mare d'una nena de nou anys que va avortar perquè el seu padrastre l'havia violada. Pobra nena, pobra mare i desgraciat padrastre! Però també, desgraciat cardenal que, ni amb tants anys d'estudis i formació, no ha estat capaç d'entendre la tragèdia d'una família desestructurada a la que, una excomunicació, li deu deixar el mateix regust d'allò que li pugui resultar més insípid. En canvi, una ajuda moral, a la qual aquest individu es mostra totalment incapaç, fins i tot en aquestes tràgiques circumstàncies, li hauria estat potser força útil i beneficiosa. I cas de ser tan inútil, posats a fer, potser hauria pogut socórrer la família, de la seva pròpia butxaca, per no sentir-se vostè tan indigne de l'estament que representa i, de pas, ajudar la família a no sentir-se tan desemparada davant la desgràcia. I si vostè no n'és capaç de cap de les maneres, al menys, proporcionar-los una ajuda psicològica, tant per a la mare com per a la filla. Encara hi és a temps, cardenal Re! Segur que aquesta nena, si ha topat amb ineptes de la seva talla, encara està pendent de moltes ajudes. Potser, així, es podria guanyar un raconet del seu cel, i deixar d'esgratinyar poder terrenal.
 
El que jo em pregunto, més enllà de la seva terrible decisió i de les seves horribles paraules, és on pot raure la raó per la qual s'ha mostrat tan insensible i poc pietós. Què no és un dels seus deures, la caritat cristiana? Doncs jo no li veig enlloc. I ja pot plegar... si no pot, no sap o no vol ajudar els desventurats. Quin problema personal pot tenir tan gran, com per no sentir llàstima d'una nena de nou anys, que ha estat violada? Què potser, a més de no ser bo, és masclista?
 
Cardenal Re, tot i els títols que té, no val re!
 
Si us plau, feministes, ensenyeu bé, als vostres fills i filles, les autèntiques veritats sobre què és delicte i què no ho és. Amb comprensió, generositat, caritat... I que sàpiguen veure la trista realitat d'una nena de nou anys, violada pel seu padrastre, que és incondicionalment, el més brutal dels culpables. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada