diumenge, 6 d’octubre de 2019

Becàries precàriesJa hi tornem a ser, vaig pensar en veure el titular: Becàries precàries: aprenentatge o explotació?, un article de Gina Driéguez, per al Nació Digital. Però, en llegir l’article, vaig adonar-me que tant noies com nois pateixen les mateixes agressions empresarials. Unes d’agressions que porten la cara més maquillada. I potser per això, justament, la seva perversitat és més cínica. Perquè enganyen volent fer-se passar per bones. Empresaris, empreses i, fins i tot, institucions públiques.
El lema, suposo, és femení per treballar a l’estil Cup o Unidas...
Tanmateix, el títol no és de la Gina, és el lema amb el qual el Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) ha presentat la seva campanya estival. El Consell ha obert una bústia perquè les «becàries precàries», noies i nois, puguin explicar els problemes que els toca viure durant les seves pràctiques a les empreses. És obvi, ningú no hauria obert bústies per explicar bondats. Es tracta d’explotació femenina i masculina.
Segons el CNJC, l’any 2017, l’ONG Brussels Interns denunciava que hi havia tres milions de «becàries precàries» a Europa.
A Catalunya no tenim cap registre únic de tots els convenis d’empreses amb universitats per saber la quantitat exacta de «becàries precàries». L’únic que ha pogut recollir el Consell de Joventut és que en cinc anys s’han duplicat.
Quin abús! Els empresaris i les empreses que s’aprofiten del jovent o de qui sigui, acostumen a fer-ho per fer-se més rics quan, normalment, ja tenen un poder adquisitiu més que suficient per a viure còmodament. Llavors, per què abusar?
Moltes vegades, aquestes pràctiques, que es paguen poc o res i, a sobre no cotitzen, acaben resultant un treball pel qual, noies i nois han de pagar. Si han d’agafar transport, han de viure fora de casa, menjar a prop de la feina... resulta que gasten més del que cobren. Si és que cobren! Per tant, aquests tres milions de joves que tenim repartits per Europa pagant per treballar, com que quasi no cobren, depenen dels pares per poder sufragar totes les despeses que els suposa poder treballar, normalment, amb unes falses promeses de contractes posteriors que quasi mai no arriben.
Amb aquest engany, moltes empreses es lucren de la feina feta per aquests joves, noies i nois, que tenen ganes de treballar i aprendre. Però als que s’explota perquè no reben el que guanyen amb la seva feina.
Quin sistema més pervers! El jovent és el futur d’un país. I què poden aprendre, si comencem enganyant-los? Que es bo enganyar? Que els anirà millor a la vida si enganyen? Quina realitat més trista!
Sé que hi ha bons empresaris i bones empreses, però no són, ni els uns ni les altres, els més freqüents.
I és que cal que el treball, sigui de noies o de nois amb estudis universitaris, o de qui sigui, estigui reconegut i remunerat pel que val.1 comentari:

  1. Em dic Andra Maria Lupu, forma, Andorra la Vella. Després de dotze anys de matrimoni, jo i el meu marit hem estat en una disputa o l’altra fins que finalment em va deixar i es va mudar a Califòrnia per estar amb una altra dona. Vaig sentir que la meva vida s’acabava i els meus fills van pensar que mai no tornarien a veure el seu pare. He intentat ser fort només per als nens, però no he pogut controlar els dolors que turmenten el meu cor, el meu cor estava ple de dolors i dolors perquè estava molt enamorat del meu marit. Cada dia i nit penso en ell i sempre desitjo que tornés a mi, estava molest i necessitava ajuda, així que vaig buscar ajuda en línia i vaig trobar un lloc web que em va suggerir que el doctor Osagiede pot ajudar a tornar ràpidament. . Per tant, vaig sentir que l’hauria de provar. Vaig contactar amb ell i em va dir què fer i ho vaig fer, després va fer un encanteri d’amor. 48 hores després, el meu marit em va trucar realment i em va dir que ell trobava a faltar jo i els nens, així que és increïble. Així va ser com va tornar aquell mateix dia, amb molt d’amor i alegria, i va demanar disculpes pel seu error i pel dolor que va causar a mi i als nens. A partir d'aquell dia, el nostre matrimoni era ara més fort que com abans, tot gràcies al doctor Osagiede. és tan poderós i vaig decidir compartir la meva història a Internet que el doctor Osagiede real i poderós lletre d’encanteri que sempre pregaré per viure molt de temps per ajudar els seus fills en temps de problemes, si esteu aquí i necessiteu el vostre ex. de tornada o el teu marit es va mudar a una altra dona, no ploris més, contacta ara amb aquest potent ruixador d’encanteri. Aquí teniu el seu correu electrònic de contacte a: doctorosagiede75@gmail.com o whatsapp al +2349014523836
    o viber +2349014523836

    ResponElimina