dissabte, 9 de febrer del 2019

200.000 andaluses han votat a Vox?



Estic molt esgarrifada. Si la paritat existís realment en tots els àmbits, dels 400.000 votants de Vox, la meitat podrien ser dones. Us podíeu imaginar que tantes dones poguessin votar un partit tan clarament antifeminista que, entre d’altres ofenses inclou un descarat rebuig contra l’avortament? A mi, em dol pensar que hi hagi persones, amb no sé pas quina dèria al cap, capaces de votar en contra d’elles mateixes.
Perquè podem pensar que no hi ha paritat ―i aquesta és la realitat― i que només l’haguessin votat 100.000 dones. No segueix sent un disbarat? I dels més grossos!
Però també vaig llegir fa pocs dies ―però és un raonament d’anys i panys― que com més idiotitzada està una societat, més fàcil és de dominar-la. I hi ha cadenes de televisió, amb programes escombraries, que no tenen sinó aquesta funció: aconseguir que la gent (homes i dones) no pensin i llavors, tan reduïts mentalment, és fàcil fer-los votar o seguir en manada, allò que interessa als que manen, als que tenen els diners; més diners del compte a costa del que en tenen menys del compte.
Cal dir també, hi ho lamento profundament, que molts d’aquests programes escombraries, tenen més espectadores que espectadors. I em refereixo a porqueries com grans hermanos (per cert, per què no es diu gran hermana?). Tot i que jo no sé si encara fan aquest programa o ja hi ha una altra escombraria de substitució.
Tornant a Vox, com pot ser que un partit, a 2019, sigui capaç de posar en el seu programa que vol eliminar les ajudes a les víctimes de la violència masclista i encara tingui vots? Si el que hauria de tenir són 400.000 denúncies. Si les suposades 200.000 dones andaluses tinguessin prou formació com per entendre que elles mateixes s’estan cavant el sot, haurien votat el mateix? Vull creure que no! Per què no poden entendre que les seves filles o elles mateixes poden ser víctimes i necessitar aquestes ajudes i que Vox les ignorarà. Que Vox, a part de ràbia, odi (perquè aquest no és un article per parlar d’altres problemes com la immigració, a la que també volen ignorar), venjança... té poca cosa més al seu programa. Però va calant i ara aquesta formació ja es creu la redemptora dels pecats de la nostra societat. Per si em llegeix alguna andalusa de les que l’han votat, espero que capti la ironia...
Per cert, aquest partit ha tingut, des del 2018, el suport estratègic d’Steve Bannon, cap d’estratègia de la Casa Blanca durant els primers set mesos de mandat del president Trump. El protomasclista mundial que, a més a més, se’n vanta. I darrera seu, Bolsonaro i Abascal.
I és que si les poques llums que un té li impedeixen sentir la necessitat d’ajudar a les dones víctimes de violència masclista, que no faci política. Que comenci a llegir i a comprendre.






,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada