dissabte, 23 de juny del 2018

La taxa rosa



Ser dona és molt més car que ser home! Sense comptar que anar de part té un cost elevadíssim per al cos a part de l’odiós exercici imprescindible per a mig recuperar la figura. I tot això, sense comptar la menopausa, que és vessar-se a doll, fins i tot a l’hivern.
Resulta que a alguns països europeus, com Catalunya, l’anomenada taxa rosa l’augment de preu d’un producte etiquetat com a femení, fa que les dones hàgim de pagar entre un 20% i un 50% més cars uns vuit-cents productes. Per exemple, al Lidl, la seva marca Cien Men ofereix 12 unitats de fulles d'afaitar per 99 cèntims. Però el paquet de Cien Lady que té el mateix preu només porta 6 unitats. Per tant, és un increment del 100%! Quina barbaritat!
La FACUA, l’associació que vetlla per als consumidors, alerta que determinades marques fan pagar un 17% més a les dones que als homes. I considera que Carrefour, Dia i Lidl estan cometent un delicte de publicitat enganyosa, a més d’incórrer en un delicte de discriminació de gènere ja que etiqueten aquests productes en color rosa.
Tanmateix, tot i enganyar i discriminar, cap dels seus directius encara no han pagat cap multa i no han estat empresonats. Perquè desafavorir tan descaradament les dones no és delicte d’odi, ni de malversació.
Si la vida d’una dona és més cara (posem de mitja un 32% més) i hi afegim el problema de l’anomenada escletxa salarial (un 23% menys de paga per la mateixa feina, que pot representar, segons càlculs d’experts uns 6000menys per any), això podria suposar que, pel cap baix, algunes dones poden arribar a perdre uns 12.000 per any. Una altra barbaritat! Fixeu-vos-hi d’una manera pràctica: 12.000 a l’any per 38 anys de vida laboral, ens escup una pèrdua de 456 000€ per vida! Un magnífic xalet a la Costa Brava!
I després, moltes vegades, ha de ser dit que són els homes els que s’encarreguen de l’economia familiar. Si a les dones no ens estafessin tant, hi podríem aportar un segon habitatge!
Ens cal estar al cas i protestar molt. Molt! Per què a les dones per tallar els cabells, a la perruqueria, ens cobren uns 30€ i als homes només uns 17€? Tenen menys cabells? No! Però ja ens ho han colat! Pel cap baix, si cal tallar els cabells dos cops a l’any, amb una mitja de 80 anys per vida, són unes 160 vegades. Que vol dir, amb una diferència de 13€ per vegada, uns 2000€ més. Un bon sofà pel xalet!
I és que, acudits a part, cal anar denunciant aquest impost ocult i discriminatori. Afortunadament, a Catalunya, la lluita contra la taxa rosa comença a prendre volada.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada