dissabte, 25 d’abril del 2020

Suport a les víctimes del masclisme



Crec que tots seguim pensant en les víctimes del masclisme, de les violències, dels assetjaments, dels assassinats... I ara, confinades, els seus riscos es multipliquen exponencialment.
Què no els tocara de sofrir i d’aguantar? Les dificultats de les víctimes, ara, són extremadament difícils. Aïllades amb els presumptes delinqüents, no poden aconseguir fàcilment l’ajuda de familiars, amics o professionals.
Per poder pal·liar una mica la situació, l’Institut Català de les Dones i Mossos d’Esquadra, han demanat als establiments que estan operatius ―Col·legi de Farmacèutics, gremis de Flequeres, d’Estanquers, Supermercats, Autoserveis d'alimentació, i detallistes de fruites i hortalisses― que, en aquests dies de confinament, col·laborin amb la campanya «Establiment segur contra la violència masclista».
Els establiments que s’hi han sumat han de posar en lloc visible, un cartell amb el missatge; «Establiment segur contra la violència masclista».
I va adreçat a totes aquelles dones que, durant aquests dies, puguin percebre que casa seva deixi de ser un lloc segur per a ella o per als seus fills i filles.
I com que elles estaran subjugades a la constant vigilància dels presumptes agressors, seran els establiments els que trucaran per elles al número 900 900 120 per ser assessorades per professionals de l’advocacia, psicologia i atenció social o al 112, en cas d’emergència.
Es vol estar al costat de les possibles víctimes i per això el lema és: #NoEstàsSola#JoActuo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada