dissabte, 4 d’abril del 2020

«Mereces lo que te pasó»



Antonio González Espinosa, un regidor de Puertollano, de la formació d’ultradreta Vox, va insultar de manera més repugnant impossible la presidenta de l’Associació «Al Amal», Nadia Otmani.
Què va dir-li? «mentirosa», «fraude», «asquerosa»... i finalment: «mereces lo que te pasó».
Què li havia passat? Otmani va en cadira de rodes perquè el seu excunyat quan ella intentava ajudar la seva germana dels atacs que el seu exmarit estava infligint-li va disparar-li tres trets. Dos van impactar-li al cap i el tercer a la medul·la.
No es pot disparar a ningú, ni que sigui delinqüent. Ella no ho feia pas. Però ell, el delinqüent, sense tenir consciència de ser-ho ( per allò d’aquella cultura d’entendre la dona com una possessió i un ser inferior), va deixar impossibilitada per a la resta de la seva vida. No és bona una societat que permet que els delinqüents abusin i els innocents hi perdin.
Al delinqüent, van caure-li nou anys de presó, però als dos anys ja campava fora reixes emparant-se en un segon grau. Que n’és d’arbitrària la justícia espanyola! Quan la justícia precisament l’únic que no pot ser és ser injusta! És el que té la falta d’educació i de valors amanits amb un supèrbia desfermada i el creure’s assistit per una impunitat divina. Senyal inequívoca d’una ideologia equivocada. Equívoc que ni s’albira perquè d’on no n’hi ha, no en pot rajar.
Per acabar d’empitjorar-ho, Ortega Smith, en un acte del Dia Internacional per a la Eliminació de la Violència contra les Dones, va ser tan mesquí, per la supèrbia, la impunitat, la falta de valors, la ignorància de no entendre l’equívoc... que va reclamar «un pacte contra el silenci» de les dones que maten homes i dones.
L’Ortega S. a part de ser molt perniciós per a la societat en la que ens obliga a conviure, es veu que també va faltar a la classe on haurien pogut explicar-li que és un tant per cent. I saber que hi ha moltes dones mortes en mans d’homes i, sortosament, molts pocs homes en mans de dones.
Otmani va recordar-li que no es pot fer política amb la violència de gènere. La mala educació del dirigent de Vox ―que hauria d’estar a la cua de qualsevol activitat pública però que el seu país li permet estar al Congrés― no va ser capaç de res més que girar-li la cara mentre ella parlava.
Aquest fet va desfermar una campanya de Vox per desacreditar Otmani. I d’aquí varen sortir els odiosos comentaris del regidor González.
Quina mena de malformació humana pot portar a algú que vulgui estar al capdavant d’un consistori, a fer culpable a una víctima? La resposta és decebedora: la major part ―vull creure que no tots― dels afiliats a Vox.
I és que si la bondat és la millor qualitat a cultivar a nivell personal, hauria de ser exigència mínima, no fer ostentació de maldat quan es cobra per càrrec públic. Cap constitució hauria de permetre-ho!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada