diumenge, 12 d’agost del 2018

El Barça és masclista amb delicte



Tots sabem que el Barça és més que un club. Que hi ha molta gent que gaudeix enormement mirant com una pilota puja i baixa, amunt i avall, empentada per vint-i-dos jugadors, cop va cop ve, puntada per aquí i per allà i fins a introduir-la en una porteria. Que dius: genial! Ni un metge que curi el càncer ho faria millor. I en cura més vint-i-dos!
Per la xarxa he vist molts comentaris criticant les fortunes que guanyen aquests esportistes que, treballant, no col·laboren a cap causa social. Perquè el futbol ni cura ni instrueix. Però es veu que és molt terapèutic perquè cridar a l’equip contrari o aplaudir el propi relaxa l’estrès setmanal. Doncs endavant les atxes!
Però el que no es pot permetre, de cap de les maneres, és que el Barça o l’equip que sigui, tinguin actituds clarament discriminatòries vers les dones.
Al Barça, a part del Messi, Suárez... o dic bé? (no en sóc pas cap experta ni principiant...) hi ha altres equips i altres esports.
I aquesta setmana, el club ha organitzat un viatge de promoció pels Estats Units. Amb la gran modernització d’incloure-hi també les dones. Però ah!!! Les dones, al Barça, es veu que són d’un nivell inferior. I les seves carns i ossos no necessiten tantes comoditats. Deu ser per allò de que les dones estem fetes a tot i ho aguantem tot.
Ràpid i clar: el Barça va contractar bitllets de classe business per als jugadors i de classe turista per a les jugadores. Més inri: les fotos de la promoció es van fer a business i, en acabar, les jugadores van haver de tornar als seus raconets estrets.
Quan uns i altres van començar a enviar fotos, va saltar la polèmica. Només faltaria! I el portaveu de la Junta Directiva del Barça, Josep Vives, va pretendre ensibornar el públic en general, al·legant que era un problema de logística perquè no tots els jugadors cabien a la classe business. Haver-hi posat primer les dones! No, també hauria estat molt malament. Per què no podien donar uns números a l’atzar, rifar els seients, i aconseguir una aparent paritat?
Ja es veu que la resposta del portaveu és enganyosa. A més a més, una dona, Maria Teixidor, directiva del Barcelona i responsable de l’àrea de Futbol Femení, ho va acabar d’espatllar: «el Barça fa viatjar les seves jugadores amb els seus jugadors perquè, en un futur proper, elles també puguin viatjar en business en el seu propi vol. Què? Ara no poden perquè encara no s’ho mereixen? Tornaran a viatjar separats?
Llavors, potser a ells els donaran ostres i llamàntol mentre elles faran un brou dietètic. Perquè tampoc, encara, no es mereixeran el mateix que ells.
I és que a aquests directius del Barça caldria recomanar-los una teràpia conductual: arribar a canviar el pensament per poder canviar les actituds.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada