dissabte, 18 de novembre del 2017

La «huchita» de Leticia Dolera


Leticia Dolera és una actriu i directora de cine feminista i catalana. Dos fantàstiques qualitats.
I com a feminista ha penjat un vídeo explicant què li va passar amb un productor de cine que volia contractar-la per fer una pel·lícula de terror a França. Es va llegir el guió i va trobar que, en una escena, el seu personatge sortia de la dutxa i parlava amb la seva amiga que s’estava depilant. Coses de dones? No! Els homes també es dutxen i molts ja es depilen, però sense parlar amb els amics... A Leticia li va semblar bé mostrar aquesta quotidianitat però, pel text, va semblar-li que no li calia sortir despullada. I com que no li ho havien aclarit, va voler preguntar-ho.
Resposta del productor: ...entén que per a que la gent vagi a veure la pel·lícula, hem d’ensenyar-los alguna cosa que sigui sexy. La jove actriu, amb més senderi que el productor li va respondre que la gent aniria a veure la pel·lícula si era bona; no per ensenyar mitja teta. Va intentar recordar-li que internet és ple de mitges tetes i de tetes senceres.
Però l’home no en va tenir prou i va agafar un bolígraf i, com per acontentar-la, li va dir que si no volia fer un nu frontal... En aquell moment de l’entrevista Leticia va dir que sentia pena d’ella mateixa només d’explicar-ho... i els ulls se li van posar plorosos.
Doncs el masclista, va començar a dibuixar el perfil d’un pit nu de Leticia, i després un maluc... i que entenia que no volgués ensenyar el cul però va proposar-li un primer pla ensenyant, com diu ella, «la huchita». Perquè era necessari ensenyar la seva «huchita».
Leticia estava al·lucinada i va sentir molta vergonya perquè ni el director de la pel·lícula ni la directora de càsting que estaven presents a la reunió no van badar boca. Sobretot per la dona. Un altre cas de dona masclista. Mai seré capaç d’entendre aquestes dones. Millor dit: no vull entendre-les! I què podem fer les dones per a que les mateixes dones no ens ensorrin?
La noia no podia creure’s el que li estava passant: una reunió de feina i un home dibuixant-li el seu pit i la seva «huchita». Quin home més fastigós! I cal pensar que potser ha trobat una altra dona que ensenyi pit i «huchita» per aconseguir una feina.
Leticia, empipada, no va tenir cap altre acudit que dir-li, airada, que el seu cul no era d’aquella manera. Però, sense dubtar, i amb fermesa, els va dir que no i va marxar cap al metro, plorant.
Després, per aconseguir fer entendre què és el feminisme i quanta vexació comporta, va concedir una entrevista i va explicar els fets. Quantes leticies d’aquestes (no de les altres) encara ens fan falta!
I és que no pot pas ser que tantes dones s’hagin empassat la necessitat de sortir nues al costat d’homes ben tapadets... segurament per aconseguir feina i cobrar diners extres. Que els homes, es veu que no han necessitat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada