dissabte, 1 de febrer del 2020

Matar una dona, 540€



No us espanteu! Això no ha passat a Catalunya. Els fet varen passar a Ciudad Naranco, a Oviedo. On tenen un popular alcalde recolzat per força ciutadans.
Un home va atropellar i matar una dona, en un pas zebra. La pobra velleta, de vuitanta anys, estava creuant el carrer correctament. Tot i haver-hi bona visibilitat, el terra estava moll perquè plovia.
La Fiscalia, en un primer moment, va emetre un veredicte d’homicidi per imprudència greu. I va demanar un any i mig de presó i la retirada del carnet de conduir durant dos anys i mig per al conductor homicida.
Però, ai las! Després va repensar-s’ho i el que primer li havia semblat un homicidi, va resultar ser només una distracció, un descuit de dos segons que li hauria pogut passar a qualsevol. Veuràs, la meva família ha conduit durant generacions en dies de pluja i mai no ha atropellat ni matat cap dona. Ni cap home. Ni cap criatura de Déu. Caram, a Oviedo, de matar amb atropellament en diuen distracció. Per mi, tant si va ser una distracció com no, el resultat és delictiu. Potser a Oviedo tenen un diccionari diferent i matar per descuit és com no matar.
També hem de recordar que la paraula fiscalia ―que últimament surt als mitjans de comunicació matíi tarda també―, ha quedat connotada molt negativament, passat l’Ebre, quant a mala praxi en determinats temes; i per tenir els criteris morals altament desenfocats.
Per això, ara, no sabem per quins set sous el fiscal i la defensa de l’acusat han arribat a un acord per canviar el veredicte inicial i dir que es tracta senzillament d’un homicidi per imprudència lleu. Quin canvi! Han passat de greu a lleu. Justament, el contrari. Potser en un primer moment s’havien descuidat les ulleres o no havien dormit prou bé o potser estaven piocs... Encara que jo diria que tot això, els va passar el dia del segon veredicte.
Es veu que la fiscalia, la de l’esquerra geogràfica i una mica més amunt del nostre país, però sense passar els pirineus, també és aforada.
I en passar de greu a lleu, el resultat de matar una dona en un pas zebra, només costa 540€. I a sobre, no retiren el carnet de conduir ni dos diumenges i mig.
Això vol dir que haurà de pagar sis euros al dia durant tres mesos. Més barat que un col·leccionable de mig any!
Com a atenuants, es veu que l’home conduïa a trenta quilòmetres per hora i no va donar positiu en el test d’alcoholèmia; però això, ja deurien llegir-ho en el primer atestat. Potser faig una suposició arriscada...
I és que estem tant acostumats a que les fiscalies afinen el que volen que ja no ens estranya res. Però sí, cal denunciar els fiscals que tenen per costum afinar i canviar de parer tant, com de blanc a negre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada