divendres, 15 de gener de 2016

El dret de cuixa torna a ser legal?Aquest dret era un dels tants que podia tenir un senyor feudal. Si volia, podia exigir relacions sexuals a una dona del seu domini, la seva nit de noces. A part de gaudir de la seva virginitat, aquest dret també volia deixar ben clar el domini que, de manera humiliant, tenia el senyor sobre els seus serfs.
  Ara, el President de la Diputació d’Ourense (càrrec que va heretar del seu pare quan aquest va quedar inhabilitat per al càrrec per diverses i reiterades malvestats contra el que ell també deuria tenir com a serfs), sembla que s’ha confós d’època i exerceix una mena de dret, tant humiliant com l’anterior, sobre una ex funcionària de la Diputació d’Ourense. Clar que pobret, amb el pare que va tenir de mestre, ( o bé perquè és un tarannà habitual a Ourense, on una vintena d’alcaldies sembla que s’hereten familiarment), no podia aprendre gaire res millor. I és que el PP d’Ourense, no sé si de manera accidental o per hàbit involuntari, fa i desfà al seu antuvi.
  Resulta que el President, el tal Baltar, després d’haver ofert feina a la ex funcionària a canvi de sexe, no compleix el compromís acordat. I quan ella el denuncia, el fiscal en cap d’Ourense, Florentino Delgado, creu que la dona comet delicte per creure que pot accedir a un lloc de treball saltant-se totes les normes de selecció legals. Qui faria una comptabilitat B si sabés que l’enxamparien i el penalitzarien? Només ho pot fer qui està segur que no haurà de tornar els diners i que podrà esquiar tranquil·lament per on vulgui. Qui es llençaria a unes relacions sexuals no satisfactòries sabent, segur, que no li permetran accedir a la feina que tan desesperadament necessita? S’hi llança perquè sap que té possibilitats, perquè coneix l’individu i la manera de fer del govern al que pertany. I el fiscal no veu delicte per enlloc perquè el tal Baltar no va donar-li la feina que li havia promès. 2 a 0!!!! Delictes dos: demanar favors sexuals a canvi de feina i no complir la promesa. Penes zero. I ella és culpable perquè és major d’edat i accepta voluntàriament sotmetre’s a una relació tan plaent perquè es veu que no hi va haver força ni intimidació.
  La denunciant va aportar com a proves, missatges telefònics i gravacions del mateix Baltar que el deixen clarament en evidència. Però aquest fiscal tan brillant creu que no tenen prou rellevància com per tirar el cas endavant i l’arxiva. I a l’acusat ni li pren declaració!!!
  Per  a rematar-ho, tot volent justificar-se, el fiscal diu i que l’abús de poder en l’exercici de la funció pública no ha existit perquè quan van tenir relacions sexuals, ell no era el President, (però ho era el seu pare, qui li va llegar el càrrec democràticament.
  Com es pot entendre que un govern que destina diners a campanyes per defensar els drets de les dones, pugui permetre’s que un fiscal dels seus digui que no és urgent estudiar la permuta de sexe a canvi d’una col·locació pública?
  I és que la política i la ètica, a 2016, i no sols a Ourense, però tampoc a tot arreu,  ja no tenen res a veure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada