dissabte, 1 d’abril del 2017

Dones com vitrines


Algú es pot imaginar una vitrina amb dos pits contundents (un a la lleixa de l’esquerra i l’altre a la de la dreta), a sota un cul provocatiu, un melic en un ventre pla i dues cuixes formoses? Doncs aquesta és la imatge més venuda, als medis de comunicació, de les dones. Només que la vitrina és el seu cos.
Com és que puc gestionar els meus diners amb un mòbil i les dones segueixen estan igual o pitjor que al segle XIX? El primer nu femení publicitari és del 1885 però l’any passat una discoteca de Barcelona oferia 100€ i copes gratis a les noies que hi anessin sense calces. Una aerolínia de Moscou ha vetat les hostesses que no siguin altes i primes, (això deu ser perquè als passadissos estrets només hi caben caminant de gairell). Un bar de Mataró va programar un estriptis femení com a reclam dels seus clients. I Trump va denigrar totes les treballadores de la Casa Blanca demanant-los que vestissin com dones.
On és el progrés quant a dignificació de la dona? Qui en té la culpa? Trumps, pel·lícules, series, cançons, programes televisius, dibuixos... que, com si no haguéssim aprés res des del 1885, segueixen triomfant tot i denigrar la dona. Com s’ha pogut aconseguir que les maleïdes 50 ombres de Grey hagin pogut ser tal èxit? Gràcies a molts homes. Però disculpeu-me que també digui per culpa de moltes dones que van veure la pel·lícula i van llegir el llibre.
Per què les dones, la nit de Cap d’Any encara s’han d’arriscar a agafar una pneumònia vestides d’estiu (us recordeu del banyador de la Pedroche?) mentre ells van amb jaqueta i abric? Doncs perquè si no ho fan així, no les contracten! Perquè la gent, homes i dones, volen veure dones vitrina. I ho trobo molt malament en els homes, però deplorable en el gènere femení. Les dones són, en molts casos, bàsicament valorades com a objectes decoratius. Els homes, tot i que ja fan molts assajos, encara no els cal presentar programes vestits de toreros.
En el dia Internacional de la Dona, Joan Tardà va exigir a Mariano Rajoy mesures per dignificar les dones. La resposta, com sempre, va ser brillant: ja ho estem fent molt bé. I jo m’imagino una dona amb cadira de rodes i Tardà demanant que l’ajudin a fer teràpia. I Rajoy responent que amb aquests vehicles ja poden anar on vulguin. I així les van deixant incapacitades i les acaben d’enfonsar concedint-los unes pensions més baixes que als homes. Quanta indecència! Però sembla que ja no ve d’una!
I és que fa falta molta formació. Un valor que està a la baixa perquè així es pot manipular millor qui no sàpiga pensar. Encara no puc comprendre qui està al darrera d’aquesta trama contra les dones si, realment, són les úniques que poden salvar l’espècie. Arribarà un dia que només voldran parir nenes?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada