dissabte, 7 de gener del 2017

Error de consonants: Maluma o basura?


Aquest Maluma, un colombià de vint-i-dos anys, és una mala persona, fora de catàleg, dins d’una llista d’objectes més tontos que les pedres. I perdoneu-me per la meva duresa, però s’ho mereix. Fixeu-vos, tot i la repugnància que em fa, en la lletra de la seva última cançó: Estoy enamorado de 4 babys. Siempre me dan lo que quiero. Chingan cuando yo les digo. Ninguna me pone pero La primera se desespera, se encojona si se lo echo afuera. La segunda tiene la funda y me paga pa que se lo hunda. La tercera me quita el estrés, polvo corridos siempre echamos tres… Tú tienes toas mis cuentas de banco y el número de la Master Card. Tú eres mi mujer oficial. Todas quieren chingarme encima de billetes de cien. Me tienen en un patín. Comprando en San Valentín. Ya me salieron más caras que un reloj de Ulysse Nardin. De chingar ninguna se enzorra. La pelirroja chichando es la más que se moja. Le encojona que me llame y no lo coja. Peleamos y me bota la ropa y tengo que llamar a cotorra pa que la recoja. Ya no se ni con cual quedarme y es que todas maman bien, todas me lo hacen bien.
Tot i estar dejuna, he acabat vomitant. Com li han pogut permetre gravar i penjar tal salvatjada? I no cal mirar el vídeo perquè provoca úlcera fulminant.
No sap fer ni la concordança de plural i singular, unes rimes de Premi Nobel, falten accents... I el contingut aberrant: dones objecte menyspreades i subjugades al seu desfici sexual (que sembla tenir al cap com a màxima prioritat...), una que li treu la roba i l’altra li ha de recollir, fascinades pels diners perquè no tenen altres valors... no cal continuar. Però, quina pena més fonda!
A més, aquest element ha estat invitat a un programa del que en diuen una cadena de televisor, amb el número 5, però que en realitat, més que una caixa tonta, és una caixa d’escombraries. I l’han seleccionat com a assessor i exemple per als nous talents musicals! Si us plau, que no sigui veritat!!! Però ho és! I el programa es diu La Voz i jo clamaria al cel un xic de seny, bondat, moral...
On hem arribat per a que un masclista, misogin i analfabet moral pugui tenir més de vint milions de seguidors a Facebook? Segur que la meitat són dones!!!! Quanta, quanta tristesa!
Ja sé que hi ha adolescents magnífics, però per aquests no sento llàstima sinó orgull.
A qui li interessa que el jovent no pensi? Perquè els veritables responsables són aquestes autoritats que després els manipulen com volen sense que ni se n’adonin.

I és que ens urgeix replantejar-nos què ensenyem al jovent a les classes per començar a treballar en conceptes prioritaris com el respecte, la magnanimitat, la bonhomia, la tolerància... i fins i tot, un concepte dolç i tendre de l’amor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada