dimecres, 6 de desembre del 2023

¿Em puc tocar el paquet...

Georgia Meloni va guanyar les eleccions del passat 25 de setembre, al capdavant del partit neofeixista Germans d’Itàlia.

Hi ha un fet que no em desquadra massa: es veu que ella va mentir en el seu currículum perquè, en no tenir títols, es va inventar una acreditació en llengües d’una escola que, sembla, tampoc s’hi dedicava, a les llengües. I es va atorgar una qualificació de 60/60. L’extrema dreta sol tenir bones relacions amb gent no titulada.

Però sense gaires estudis i haver nascut en el si d’una família obrera (vinguda a menys per l’abandó del pare), el 2022, la revista Forbes la va incloure a la seva Llista de les 100 dones més poderoses del món, amb el número set.

Un segle després d’haver executat Mussolini, Itàlia torna a tenir un líder d’extrema dreta: una dona. La primera cap de govern d’Itàlia. I també va ser la ministra més jove d’Itàlia en el quart govern de Berlusconi. A més, ella va ser la fundadora del seu partit Germans d’Itàlia, inspirat en el seu líder predilecte, Benito Mussolini.

Està considerada una política provocadora. En el seu ideari destaquen propostes com l’oposició a la immigració i la protecció d’Itàlia de la islamització. També és defensora dels valors familiars tradicionals (tot i que ella no s’ha casat amb el pare de la seva filla i han estat parella de fet). Ha polititzat el cristianisme i la maternitat i els ha defensat com a pilars de l’autèntica identitat nacional. Amb tot, quan li interessa canviar d’opinió per aconseguir rèdits polítics, no dubta a fer-ho.

Ara, però, a nivell personal, torna a tenir mala sort. La seva parella, el periodista Andrea Giambruno, (totalment oposat ideològicament a ella: és d’esquerres i filòsof) ha dit barbaritats en un dels seus programes. Segons ell, les noies tenen tot el dret d’emborratxar-se però que si no ho fan, poden evitar certs problemes perquè pot venir el llop i atrapar-les. Va ser ràpidament acusat de responsabilitzar les víctimes d’agressions sexuals convertint-les en culpables.

I en aquests moments, per dir (i pensar) el que no toca, s’acaba de quedar sense parella. Meloni ha dit a les xarxes que la seva relació, que ja era força distant, s’ha acabat. Amb tot, li agraeix els deu anys passats junts i, diu, per donar-me (que potser no seria l’expressió més feminista) el més important de la meva vida que és la meva filla. Meloni es considera una bona feminista.

Si ja era prou gruixut el que havia dit, ara, acaba d’afegir-hi un greu escàndol. En un programa humorístic de la mateixa cadena on ell treballa, van deixar anar, en directe, una filtració d’una conversa entre ell i una companya de feina: ¿Em puc tocar el paquet mentre parlo amb tu? Ella, amb to molest li respon: Ja ho has fet. Però ell continua insistint: Per què no t’he conegut abans? Tens parella? Com et dius? Ens coneixem? On t’havia vist abans? Estava borratxo?

I és que ser tan masclista davant de tanta audiència passa de ser repugnant a delictiu. I hauria d’estar penalitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada