dissabte, 23 de desembre del 2023

Androsfera

És un espai virtual on els homes majoritàriament, es presenten com a víctimes del feminisme. El concepte, arribat dels Estats Units, fusiona la paraula man (home) amb la paraula sphere (àmbit).

En aquesta androsfera hi ha grups molt heterogenis: activistes pels drets dels homes (quina indecència!), influencers, youtubers, tiktokers i streamers de Twich, de Míxer... (plataformes de vídeos en línia), incels...

Incel és l’abreviatura de l’expressió anglesa involuntary celibate (celibat involuntari) i els individus que conformen aquesta comunitat virtual es defineixen com persones incapaces de tenir relacions sexuals amb una parella, tot i tenir-ne ganes. Són gairebé exclusivament, homes heterosexuals. A les xarxes hi busquen com aconseguir-ho.

Tots aquests grups, en general, tan corrosius, quan el feminisme empeny per millorar les condicions de les dones, tenen por de perdre els seus privilegis, especialment els del patriarcat. I també la impunitat amb que l’han exercit sistemàticament.

I només té por de perdre alguna cosa, aquell que la té o la usa. Un home feminista no té por de perdre res que no usa ni abusa.

Els perfils dels individus d’aquests grups també són molt diversos: catòlics conservadors, partits d’ultra dreta, moviments antiavortistes, misògins que neguen la violència contra les dones, homes que promouen la supremacia masculina, reaccionaris, feixistes...

I tos volen fer creure que, en un moment amb tants problemes, la culpa de tot és del feminisme. De les dones. De les lluitadores pels drets humans igualitaris tant per a homes com per a dones.

Hi ha individus que volten per aquestes xarxes, senzillament perquè els fa gràcia. Per riure sense pensar. Però la majoria creu que el feminisme és pitjor que la precarietat laboral, la pobresa o la fam.

Per això han recuperat la metàfora de la píndola vermella que va posar de moda Matrix, el 1999. La píndola vermella (per oposició a la blava, que et manté en la seguretat i la ignorància de la il·lusió), despertarà els homes que encara són feministes (mitjançant el coneixement, la llibertat i la veritat cruel i dolorosa que, a la pel·lícula Morfeu ofereix a Neo) i els farà elegir el camí de la dificultat lluitant per recuperar tot allò que estan perdent.

El problema s’està agreujant perquè ja està arrelant entre gent que no són només d’extrema dreta. Ara, malauradament també agafa volada entre el jovent. Són adolescents desorientats, sense referents de masculinitat que es refugien en l’androsfera per omplir-se d’arguments. Ells mantenen aquestes plataformes que manegen sense adonar-se de la seva manipulació. I les noves generacions són més masclistes: un de cada cinc adolescents o homes joves creu que la violència de gènere és una invenció ideològica. I aquesta dada és el doble de només fa sis anys.

I és que abans d’esperar que la intel·ligència artificial ens filtri allò indesitjable i perniciós, mentrestant, ens caldrà més educació afectiva i sexual i des de més aviat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada