dissabte, 27 de gener del 2018

Acudits masclistes, masculinitat dubtosa.


Qui ho havia de dir! Els homes masclistes i alguns dels que no volen semblar-ho, ho dissimulen, però ho són, tenen recòndits secrets.
I per tant, ja els aviso... després de llegir aquest article, els quedaran molt poques ganes d’explicar ni per descuit, mai més un acudit masclista.
La professora Emma O'Connor i un grup d’investigadors de la Western Carolina University han fet un estudi, amb dos experiments, sobre un total de 138 homes heterosexuals, per esbrinar quins prejudicis poden tenir cap a les dones i els homes gais.
Si ens centrem només en els prejudicis masclistes, van partir de la base de l’existència d’homes a qui els sembla divertit dir rucades com: el lloc de les dones és a la cuina, plorar és cosa de dones, preguntar-los si tenen la regla quan no estan prou d’humor...
Després de l’estudi, han arribat a la conclusió que aquests homes, en realitat, el que tenen és un important problema d’inseguretat respecte a la seva masculinitat. I aquest problema se’ls agreuja terriblement si senten la seva masculinitat amenaçada.
Això els pot passar, senzillament, per tenir una dona que, a la feina, estigui per sobre d’ells i hagi d’imposar-los les seves decisions. Perquè llavors, se’ls fa molt difícil d’acceptar que és millor professional i, empassar-se aquesta granota, els resulta del tot humiliant.
I aquests homes, que ja tenen prou pega en veure’s amenaçats en la seva masculinitat, a sobre tenen un altre greu problema. Es veu que, segons l’estudi, el perfil d’aquests individus, és molt baix quant a valors o conviccions. Les seves creences són molt precàries i insegures. I són de plànyer perquè, quan se n’adonen, és quan senten la necessitat de fer acudits sexistes. Però no en són conscients. Quantes pegues, pobrics!
Crec que d’ara en endavant, qualsevol dona que senti acudits sexistes pot explicar aquest descobriment a qualsevol company de feina o amic (si encara no l’ha esborrat de la llista de contactes),o familiar (si encara no l’ha esborrat del llibre de família), perquè no faci més el ridícul.
La intenció de l’estudi encara va més lluny: aconseguir que aquests tipus d’acudits baixin en caiguda lliure i s’estavellin aixafant la precarietat i inseguretat masculina que pateixen alguns homes. Emma O'Connor està convençuda que ajudarà moltíssim a millorar les relacions laborals amb homes que se senten amenaçats.
I és que l’assetjament sexista encara que només estiguem referint-nos als acudits masclistes, sigui a la feina, al bar de la cantonada, a la cuina de casa o a la cua de la compra, és una xacra que cal eradicar amb ganes.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada