dissabte, 25 de febrer del 2017

Rússia caca, com amb Franco


Però per raons ben distintes. El parlament rus ha donat llum verda, en una primera votació, a una proposta per descriminalitzar la violència domèstica a favor de preservar la tradició de l’autoritat parental. Els conservadors, recolzats per l’Església ortodoxa (mana ous! ) són el impulsors d’entestar-se en defensar un valor abstracte sobre una realitat dolorosa. Per això, han proposat que les agressions dins de la família s’excloguin del codi criminal, eliminant el dret de les víctimes a presentar càrrecs. Amb aquesta proposta, les penes per pegar la parella serien només multes lleus o arrests.
La mesura encara ha de ser ratificada en una segona votació. Però entenc que si ha tingut 368 vots a favor i només un en contra, vol dir que 368 individus han donat el seu vist-i-plau, perquè els plau. Fa pudor de socarrim. Si algú es queixa dels impostos, és perquè en voldria pagar menys. I si algú vol que no sigui delicte pegar dones, homes, nens, germans... serà perquè ho vol fer tranquil, sense córrer el risc d’anar a la presó. Perquè fins ara, a Rússia, es podia anar a la presó per pegar a la família.
A vegades, quan penso, veig clar que la democràcia de, posem 368 en contra d’1 pot ser, sense cap mena de dubte, clarament justa i responsable. Com si en una classe amb 368 alumnes i un professor preguntessis qui vol fer classe i qui vol sortir al pati a prendre el sol. Guanyaria el seny!
Yelena Mizulina —parlamentària de la ultraconservadora MP i presidenta de la comissió d’Assumptes de la Família i la Dona—, afirma que la cultura familiar russa es fonamenta en l’autoritat del pare i que la llei ha de recolzar aquesta tradició familiar. Que dius: potser vol pegar el marit... Segons les estadístiques que maneja el Govern, a Rússia, cada any, 36.000 dones són agredides per les seves parelles i 26.000 nens ho són pels seus pares. Això vomita una xifra de 60.000 homes pegaires per any! Per a Minuliza, pegar als més febles només hauria de ser un delicte administratiu.
Doncs jo potser encarregaria a la màfia russa (que és néta i polida, no com les putinades del Putin per ajudar el homònim Trumpós encara més potiner), que a la tal Minuliza, li propinessin durant un any, aquestes 60.000 bufetades. Li’n tocarien 164 per dia i això, al menys, significaria que durant unes dues hores diàries no podria pensar ni fer disbarats.
La individua, ens posa un exemple. Una noia de 17 anys va robar als pares els diners per pagar la hipoteca. La mare va donar-li una bufetada. La noia va anar a la policia. Al final, van fer les paus però ja no van ser a temps de parar el procés i ara la mare s’enfronta a una possible pèrdua de la custòdia. No seria aquest un delicte administratiu més culpable que la bufetada de la mare?

I és que, amb presons o sense, pegar a qui s’estima —o no—, no és senyal de cap bondat. I cal ser bo. I les tradicions, si són dolentes, millor oblidar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada