dilluns, 13 de juny del 2016

La Presley i les rucaldats


Als diaris i revistes hi ha notícies importants: que si s’enfonsa la borsa, que si els papers de Panamà, que si els refugiats... I hi ha banalitats burres i beneites que són bestieses. Us recordeu de quan l’HOLA —que vol tenir el seu prestigi—, va publicar aquell titular de la primera dama de la literatura referint-se a Isabel Preysler? Que algú li ha llegit mai alguna redacció? Que se saben els llibres que llegeix cada cinc anys? Tanmateix estic convençuda que sap parlar d’economia, de vins i de literatura a un nivell superior a la mitja.
Però hi ha un tipus de notícia, que també publiquen diaris i revistes, que no se sap ben bé quina funció fan. Més que notícies són rucaldats, que deia la meva padrina. I no s’inventava pas el terme! Pere Labernia, lexicògraf, gramàtic i humanista valencià establert a Catalunya, el registrava en el seu diccionari català el 1840.
Però les rucaldats no només les fan els rucs; les poden fer els ajuntaments i els diaris. El diari Levante de València, la vigília del Dia Internacional de la Dona, en publicava una de l’ajuntament de la seva ciutat. Es veu que al carrer de Xàtiva, davant de la plaça de toros (que m’agafarien calfreds només de veure-la),) han instal·lat un semàfor PARITARI AMB FALDILLETES! És o no és una rucaldat? I en volen instal·lar vint més! I no són els primers! Es veu que a La Coruña ja en tenen de fa temps.
La paritat, ens ha de venir amb els semàfors amb faldilletes? Perquè si s’ha de ser paritari, per què porta faldilles? Amb el que va costar que les dones poguessin portar pantalons! La meva àvia no en va portar mai i a la meva mare, ben just li ha anat.
Ja ho diu la dita: qui no té feina, el gat pentina. No creieu que aquesta setmana, la CUP també ha pentinat el gat amb les copes i les esponges menstruals? Que cadascú faci el que vulgui i a qui li agradi netejar sang bruta, que s’hi empastifi! Perquè amb la que està caient, no seria millor deixar els gats despentinats?
I és que les rucaldats són pròpies dels rucs; siguin bèsties, ajuntaments, diaris o partits. I la paritat és un problema seriós que no necessita faldilletes, sinó cervells ben vestits. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada